Tot ceea ce trebuie sa stim despre fatete dentare

In ultimul timp tot mai des se poarta discutii in contradictoriu cu privire la fatetele dentare. Tot mai multe sunt persoanele care apeleaza la astfel de fatete dentare, iar numeroase persoane publice promoveaza astfel de alegeri in randul persoanelor care doresc sa se bucure de un zambet perfect.

Ce sunt fatetele dentare?

Atunci cand auzim vorbindu-se despre fatete dentare trebuie sa ne gandim la o serie de placi foarte subtiri realizate din ceramica si care urmeaza a fi lipite pe suprafata dintilor. Rolul acestor fatete dentare este acela de a da dintilor forma si culoarea pe care ne-o dorim. Fatetele dentare fac parte dintre tratamentele dentare propuse de medicii stomatologi alaturi de alte tratamente precum implantul dentar sau coroanele dentare.

In momentul in care ne dorim schimbarea aspectului danturii fatetele dentare reprezinta cea mai la indemana solutie. Pentru a realiza o fateta dentara medicul stomatolog analizeaza cu atentie pozitia dintilor, dimensiunea acestora, dar si trasaturile generale ale fetei pacientului. Procedura de punere a fatetelor dentare este una foarte simpla pentru pacient. Aceasta presupune doar curatarea dintilor de placa bacteriana si este urmata de montarea fatetelor dentare.

Variante de fatete dentare ceramice

Atunci cand un pacient ia decizia de a apela la fatete dentare din ceramica acesta trebuie sa stie ca exista doua variante de astfel de fatete dentare.Vorbim aici despre fatetele dentare realizate din ceramica presata. Acest model este turnat in ceara in prima faza si ulterior sunt modelate in vederea potrivirii perfecte cu forma si conturul dintilor pacientului. Inainte de a fi montate fatelele se fac diferite ajustari in urma discutiilor avute cu pacientul pentru ca in final fatelele dentare sa se ridice la standardele asteptate de pacient.

A doua categorie de fatete dentare din ceramica este cea a fatetelor dentare feldspatice. Acestea sunt realizate pe baza unor straturi de ceramica si ulterior sunt tratate la temperaturi foarte inalte. Ca urmare a faptului ca aceste fatete dentare feldspatice sunt realizate sub forma de mai multe straturi, acestea nu sunt la fel de rezistente si sunt mai groase comparativ cu fatetele dentare din ceramica presata.

Avantajele fatelelor dentare

Pentru pacientii care isi doresc sa apeleze la fatete dentare, acestia trebuie sa stie care sunt avantajele de care se pot bucura in urma unui astfel de tratament stomatologic. In primul rand vorbim despre faptul ca fatetele dentare au un aspect natural oferind astfel intregii danturi o estetica foarte frumoasa si in acelasi timp un aspect natural.

Un al doilea avantaj este acela ca sunt foarte rezistente, avand o durata de folosire cuprinsa intre 7 si 15 ani. Rezistenta la pete este un alt mare avantaj al fatetelor dentare, fara a mai fi nevoie de tratamente de albire a dintilor. Intretinerea fatetelor dentare odata montate nu este deloc pretentioasa, fiind la indemana oricui.

De asemenea, un avantaj il constituie si faptul ca este o metoda foarte putin invaziva pentru imbunatatirea aspectului estetic al danturii.Modent Clinic pune la dispozitia tuturor pacientilor o echipa cu experienta in tratamente dentare de aplicare a fatetelor dentare.

Toate drepturile rezervate | Site creat de Interweb Design, Promovat de CreatiiDigitale.ro