Cand este momentul sa apelezi la un implant dentar?

Problemele sanatate la nivelul danturii sunt multiple si sunt de diferite grade de complexitate. In anumite situatii medicii stomatologi sunt nevoiti sa apeleze la o extractie dentara. Extractia dentara este necesara ca urmare a fisurarii unui dinte, ca urmare a unei carii ce a patruns foarte profund in dinte sau datorita unei eventuale infectii ce se poate extinde la nivelul danturii sau gingiei. De asemenea, o extractie dentara poate fi necesara si in cazul in care un dinte are o pozitie incorecta la nivelul danturii.

Extractiile dentare si inlocuirea dintilor lipsa

Extractia unui dinte este efectuata de un medic stomatolog doar in acele situatii in care aceasta interventie stomatologica este strict necesara. In urma unei extractii dentare spatiul unde a fost dintele extras ramane liber. Prin urmare pentru a umple locul ramas liber pe arcada dentara este necesar un implant dentar. Lipsa unui dinte poate aduce complicatii ulterioare precum retractia gingivala sau probleme de masticatie. Pe langa aceste complicatii latura estetica a unui dinte lipsa este un alt minus pentru care medicii stomatologi recomanda implantul dentar pentru a inlocui dintele lipsa.

Este recomandat ca in urma unei extractii dentare sa apelezi imediat la inlocuirea dintelui extras. In acest mod ai certitudinea faptului ca implantul dentar se va putea face mai usor si vindecarea in urma interventiei va fi mult mai rapida si mai usoara. Cu cat trece mai mult timp dupa o eventuala extractie sau dupa pierderea unui dinte, cu atat se modifica mai mult gingia si densitatea osoasa la nivelul cavitatii bucale. In consecinta vor putea sa apara complicatii care sa faca mult mai complicata vindecarea ce urmeaza unui implant dentar.

Implantul dentar – solutia ideala pentru inlocuirea dintelui lipsa

In consecinta fiecare pacient care a suferit de pierderea unui dinte trebuie sa aiba in vedere inlocuirea acestuia cu ajutorul unui implant dentar. Datorita tehnologiilor moderne si a materialelor folosite de medicii stomatologi un implant dentar este astazi un tratament dentar care vine cu o multime de beneficii pentru pacienti si cu o recuperare foarte rapida.

Toate materialele folosite pentru implantul dentar sunt biocompatibile si nu exista nici un risc la adresa sanatatii pacientului. Metodele moderne folosite pentru o astfel de interventie stomatologica faciliteaza recuperarea imediata a pacientului. Mai mult, in foarte scurt timp de la efectuarea implantului dentar pacientul va simti dintele implantat ca si cum ar fi un dinte natural.

Uita de problemele cauzate de pierderea unui dinte si alege cu incredere tratamentul dentar reprezentat de un implant stomatologic. Modent Clinic pune la dispozitia oricarui pacient o echipa de medici stomatologi profesionisti si avand o vasta experienta in toate tipurile de tratamente stomatologice, printre care si implantul dentar. La Modent Clinic din Alexandria fiecare pacient poate beneficia de cele mai moderne tehnologii si materiale folosite pentru un implant dentar, dar si de cele mai avantajoase conditii de plata pentru un astfel de tratament stomatologic.

Acorda atentie sporita sanatatii dentare si apeleaza la medicul stomatolog pentru controale periodice care sa previna eventuale probleme grave la nivelul danturii.

Toate drepturile rezervate | Site creat de Interweb Design, Promovat de CreatiiDigitale.ro