Consultatii

  • Home
  • Consultatii

Prima etapa in orice tratament stomatologic este reprezentata de consultatia pacientului.

In cadrul serviciilor de consultatii mediul stomatolog iti evalueaza starea de sanatate a cavitatii bucale si a danturii, si asculta pacientul cu privire la problemele pe care acesta le are cu privire la dantura. De asemenea, tot in cadrul etapei de consultatii pacientul este informat cu privire la solutiile de tratament care se pliaza cel mai bine pe problemele pe care acesta le are si pentru care a apelat la un specialist stomatolog.

In cadrul consultatiilor pacientul stabileste prima legatura cu mediul stomatolog, iar medicul face o evaluare a starii de sanatate generale si dentare a pacientului. Este foarte important ca in faza de consultatii discutia medic – pacient sa fie cat mai completa, cat mai detaliata si cat mai sincera astfel incat medicul sa fie informat cu privire la orice afectiune de care sufera pacientul pentru ca exista anumite tratamente stomatologice care pot pune in pericol sanatatea generala a pacientului daca acesta sufera de anumite boli cronice. De asemenea, tot in etapa de consultatii medicul poata sa ii ofere pacientului informatiile referitoare la tratament si la etapele tratamentului.

De foarte multe ori pacientii vin cu teama la cabinetul stomatologic. Tocmai aici intervine discutia medic – pacient din etapa de consultatii, aceasta discutie avand rolul de a elimina toate temerile si nelamuririle din partea pacientului cu privire la tratamentul stomatologic recomandat de catre medicul specialist. Tot in faza de consultatii medicul stomatolog va efectua o examinare a cavitatii bucale pentru a cunoaste care este starea de sanatate a danturii, a gingiilor, care sunt lucrarile dentare efectuate anterior si starea generala a danturii. In functie de cum va gasi medicul stomatolog starea cavitatii bucale, acesta iti va putea recomanda ca prim pas o serie de igienizari profesionale care sa ajute la indepartarea tartrului si eliminarea placii bacteriene.

Odata incheiata examinarea preliminara a cavitatii bucale, medicul stomatolog poate solicita si o serie de radiografii, fie ca vorbim de radiografii pentru intreaga cavitate bucala, fie ca vorbim despre radiografii doar pentru acele puncte nevralgice

Radiografiile au un rol foarte important intr-o mare varietate de tratamente stomatologice si sunt foarte utile pentru medicii stomatologi in luarea deciziei privind diferitele tratamente. Astfel, o radiografie dentara poate fi de mare ajutor in identificarea unor carii interdentare, in identificarea de infectii la nivelul radacinii dintilor sau in observarea unor eventuale fracturi la nivelul tesutului dentar dur. De asemenea, daca in trecut ai efectuat alte tratamente dentare, radiografiile dentare pot releva informatii cu privire la evolutia tratementelor respective.

Toate informatiile obtinute de medicul stomatolog in faza de consultatii vor fi extrem de utile in stabilirea tratamentului. Medicul stomatolog iti va prezenta variantele de tratament si iti va face recomandari referitoare la cea mai buna varianta. Intr-un final, decizia este luata impreuna cu fiecare pacient in parte.

Daca doresti sa efectuezi o consultatie specializata la Modent Clinic, atunci nu ezita sa ne contactezi si sa te programezi. Specialistii nostri in tratamente stomatologice iti vor oferi cele mai eficiente solutii astfel incat problemele tale dentare sa fie rezolvate cat mai repede si cu un disconfort cat mai mic.

Toate drepturile rezervate | Site creat de Interweb Design, Promovat de CreatiiDigitale.ro