Protetica

In momentul in care auzi de servicii de protetica dentara trebuie sa stii ca aceasta este o ramura a stomatologiei care implica inlocuirea dintilor lipsa si rezolvarea problemelor aparute la arcada dentara. Lucrarile de protetica dentara implica lucrari fixe si lucrari mobile. Lucrarile de protetica dentara fixe se refera la aplicarea de coroane dentare si punti, iar lucrarile de protetica dentara mobila se refera la protezele dentare partiale sau totale.

Atunci cand vorbim despre coroane dentare ne referim la acele piese protetice cu ajutorul carora dintii afectati de carii sau care au suferit diferite interventii de tip obturatii sunt refacuti.

Este important de mentionat ca inainte de aplicarea coroanelor dentare, dintii naturali trebuie sa fie tratati corespunzator si sa nu prezinte mobilitate. Mai mult decat atat, lungimea dintilor trebuie sa fie suficient de mare pentru a oferi sprijin coroanei dentare ce urmeaza a fi aplicata. Coroanele dentare pot fi metalo-ceramice, din portelan (sau ceramice), si din ceramica avand suport de zirconiu. Alegerea unui anume tip de coroana dentara se face tinand cont de estetica fiecarui tip si de pretul pentru fiecare coroana in parte.

Daca ne referim la puntile dentare, acestea sunt piese protetice folosite atunci cand exista dinti lipsa de pe arcada dentara. Pentru a putea efectua lucrarea protetica, aceste punti dentare sunt folosite. Cel mai adesea aceste punti dentare sunt folosite in acele situatii in care pacientul nu suporta implanturile dentare din cauza diferitelor probleme de sanatate, din cauza morfologiei cavitatii bucale sau din cauza situatiei financiare a pacientului.

Toate drepturile rezervate | Site creat de Interweb Design, Promovat de CreatiiDigitale.ro