Albirea dintilor

  • Home
  • Albirea dintilor

In domeniul medicinei dentare exista diferite tratamente printre care si cele de estetica dentara. La randul lor, tratamentele din categoria esteticii dentare sunt mai multe la numar, iar cel mai folosit astfel de tratament in estetica dentara se refera la albirea dintilor. Conform definitiei din medicina stomatologica, procedeul care se refera la albirea dintilor presupune restabilirea culorii naturale a dintilor sau contribuie la obtinerea unui alb chiar mai intens comparativ cu albul natural al dintilor.

closeup of smile with white healthy teeth.

In ciuda faptului ca astazi numeroase metode de albire a dintilor sunt disponibile in farmacii sau chiar in magazine, trebuie spus ca cea mai recomandata optiune pentru albirea dintilor o reprezinta cea care este realizata si supervizata de catre un medic stomatolog. Cauzele care duc la schimbarea culorii dintilor sunt multiple. Astfel, odata cu trecerea timpului albul dintilor isi schimba culoarea ca urmare a faptului ca in structura dintilor apar modificari. Aceste modificari sunt datorate anumitor factori, printre care putem aminti diferiti pigmenti de origine alimentara sau pigmenti de origine bacteriana, dar si diferite tipuri de antibiotice care pot duce la schimbarea culorii dintilor. Un alt element care poate contribui semnificativ la ingalbenirea dintilor este si fumatul.

In momentul in care un pacient decide ca isi doreste sa apeleze la albirea dintilor, acesta trebuie sa se adreseze unui medic stomatolog pentru a efectua inainte un control de specialitate pentru evaluarea danturii. In functie de rezultatele controlului respectiv medicul stomatolog va propune cea mai eficienta metoda de albire a dintilor. In cadrul controlului premergator procedeului de albire dentara medicul stomatolog va face o evaluare a starii generale de sanatate a pacientului, analizand chiar si existenta unor eventuale alergii sau sensibilitati. De asemenea vor fi examinate gingiile si sanatatea cavitatii bucale, dar si starea dintilor si a eventualelor lucrari dentare deja existente. In cazul in care anumite aspecte nu pot fi analizate prin simpla inspectie directa, medicul stomatolog poate solicita realizarea unor radiografii dentare.

Este important de subliniat faptul ca prin albirea dintilor nu se va schimba culoarea plombelor existente la momentul efectuarii procedurii de albire dentara si nici culoarea protezelor. Durata procedeului de albire variaza de la cateva luni si pana la cativa ani, in functie de stilul de viata al pacientului si in functie de igiena orala a acestuia. Cu cat se evita mai mult pigmentii alimentari sau fumatul, dar si cu cat igiena orala este mai atent efectuata, cu atat mai mult va dura albirea dintilor.

Metodele de albire dentara la cabinetul stomatologic pot include albirea prin intermediul unei surse de lumina sau albirea dintilor prin metoda intradentara. Metoda de albire prin sursa de lumina presupune folosirea unui fascicul de lumina care este suprapus peste suprafata dintilor, suprafata pe care anterior s-a aplicat un gel de albire. Inainte de aplicarea gelului si utilizarea fascicului de lumina trebuie protejate gingiile si tesuturile moi. Abordarea prin albirea intradentara sau interna presupune albirea dintilor care au nervul scos prin pozitionarea unui agent de albire in camera pulpara a dintelui si astfel albirea se realizeza din interior spre exterior. Pe langa albirea in cabinetul stomatologic, medicul specialist poate recomanda albirea si acasa folosind anumite geluri.

Toate drepturile rezervate | Site creat de Interweb Design, Promovat de CreatiiDigitale.ro