Tratamente stomatologice folosind tehnologia laser

Domeniul tratamentelor stomatologice a inregistrat progrese semnificative in ultimii ani in vederea imbunatatirii rezultatelor acestor tratamente dentare si in vederea gasirii unor metode de tratament cat mai putin invazive. Una dintre cele mai inovative metode in tratamentele stomatologice o reprezinta tehnologia laser. Stomatologia laser este o metoda care vine sa ofere o solutie pentru tratamentele clasice care uneori sunt dureroase si deloc confortabile pentru pacient.

Ce trebuie sa stii despre stomatologia LASER?

Stomatologia LASER presupune utilizarea unei tehnologii moderne apeland la laser pentru tratamentul diverselor probleme dentare si pentru albirea danturii. Pentru tratamentele stomatologice cu laser se apeleaza la o lumina laser. Chiar si pentru tratamentul parodontezei tehnologia laser este considerata o metoda foarte eficienta.

In cazul esteticii dentare tehnologia laser foloseste o serie de fascicule luminoase in urma carora pacientul va beneficia de rezultate foarte bune fara a simti vreun disconfort sau vreo durere pe durata tratamentului de albire dentara.In cazul esteticii dentare tehnologia laser foloseste o serie de fascicule luminoase in urma carora pacientul va beneficia de rezultate foarte bune fara a simti vreun disconfort sau vreo durere pe durata tratamentului de albire dentara.

Utilizarea laserului dentar acopera o gama foarte diversificata de tratamente. Printre acestea pot fi amintite situatii precum pregatirea cavitatii bucale pentru diferite tratamente prin eliminarea tesutului afectat, desensibilizarea zonelor foarte sensibile de la nivelul radacinilor dintilor, identificarea acelor carii care nu sunt vizibile la radiografiile stomatologice, albirea dentara pentru refacerea zambetului, tratamente la nivelul gingiilor afectate, dezinfectia superioara la nivelul canalelor dentare, dar si pentru indepartarea tesutului in exces sau pentru eliminarea pigmentului negru pentru curatarea gingiilor.

Beneficiile stomatologiei LASER

Pacientii care aleg sa apeleze la tehnologia laser pentru tratamentele stomatologice vor beneficia de o serie de avantaje cu adevarat importante. Vorbim aici despre eliminarea sunetului frezei folosite pentru tratamentele stomatologice clasice si eliminarea vibratiilor pe care pacientul le simte in cazul folosirii instrumentelor clasice pentru tratarea cariilor. Prin urmare dispare disconfortul creat de astfel de vibratii si teama pe care multi pacienti o simt doar atunci cand aud sunetul frezei.

Un al doilea avantaj considerabil al laserului dentar se refera la faptul ca aceasta tehnologie nu provoaca nici un fel de durere pe timpul interventiei stomatologice. In consecinta nevoia de apela la anestezia locala scade considerabil si implicit si efectele neplacute ale anesteziei locale. Reducerea sangerarii gingivale este de asemenea un mare beneficiu al stomatologiei laser, dar si eventuala tumefiere ce poate sa apara in urma tratamentelor stomatologice clasice.

Un mare avantaj al laserului stomatologic este dat si de faptul ca acesta poate fi folosit in cazul copiilor.Pe langa faptul ca aceasta abordare stomatologica nu este deloc dureroasa si copiii se vor simti in siguranta atunci cand se afla pe scaunul din cabinetul stomatologic, laserul dentar are si avantajul de a actiona doar asupra tesuturilor afectate si doar in acele puncte care necesita interventii.

In acest mod dantura celui mic nu va fi afectata pe termen lung, asa cum uneori se intampla in cazul interventiilor stomatologice clasice.Daca toate aceste beneficii te-au convins de utilitatea si avantajele laserului dentar, atunci nu iti mai ramane altceva de facut decat sa apelezi pentru tratarea problemelor dentare la stomatologia LASER. Modent Clinic pune la dispozitia pacientilor sai tratamente stomatologice folosind tehnologia laser.

Toate drepturile rezervate | Site creat de Interweb Design, Promovat de CreatiiDigitale.ro